*** Renovació de la web ***

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC us informem que estem renovant el disseny, l’estructura i el contingut de la nostra pàgina web.

Per aquest motiu, us demanem disculpes per avançat per la mínima actualització de les noticies, derivat del fet mencionat anteriorment.

Així doncs, una vegada renovada la web, esperem que us sigui molt més accessible, atractiva i interessant.

Gràcies i perdoneu les molèsties!

III ESTUDIO DE BANDA ANCHA FIJA Y MÓVIL

MOVISTAR lidera la Banda Ancha en España con 7,49 puntos

Encabeza tanto la BAF (Banda Ancha Fija) con 8,25 como la BAM (Banda Ancha Móvil) con 6,72, sustentado esta posición en la calidad.

La media global es de 6,19 puntos a -17% del primero. En el último puesto, ORANGE, con 4,94 puntos está a una distancia de -34%.

En BAF, ORANGE (5,67) es último, a -31% del mejor. Otros están entre -20% y -25%.
BAM: por debajo del 5, R, VODAFONE, EUSKALTEL y ORANGE, entre -30% y -40%.
El III ESTUDIO DE BANDA ANCHA FIJA Y MÓVIL, bajo el título: LA CALIDAD SUSTENTA LA DIFERENCIA constata, de facto, que la calidad aporta un factor diferencial entre operadores al dotar su valoración de estabilidad frente a la volatilidad de los precios, de la que también se hace eco el estudio. El motivo es que la calidad requiere inversiones continúas para que los progresos se consoliden. La volatilidad se ha visto agudizada por los cambios regulatorios (roaming) y la compra de contenidos. (Ver estudio completo)
La puntuación global de la banda ancha en España arroja una media de 6,19 puntos sobre 10, aunque las diferencias entre operadores alcanzan hasta -34%, como ocurre entre MOVISTAR (7,49 puntos) y ORANGE, que con 4,94 puntos es el único operador que no consigue llegar a los 5 puntos.
La puntuación global de la banda ancha en España, está compuesta por las condiciones (precios y prestaciones de las ofertas de los operadores en BAF, productos básicos y combinados; y BAM, prepago y contrato) y aspectos cualitativos como las velocidades, las averías y reparaciones, las reclamaciones, etc. en cada producto, no es, por tanto una medida de medias.
En BAM, es preciso señalar que los operadores sin red, arrastran el […]

Alertes sobre HALLOWEEN!

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem informar sobre les alertes que s’han de tenir en compte a les festes de HALLOWEEN.
Primer de tot, i degut a que s’ha detectat un augment del nombre d’assistents a festes de HALLOWEEN la nit del 31 d’octubre, s’ha de tenir cura quan es compra una entrada per aquestes festes.
– És molt important llegir, entendre i acceptar voluntàriament les condicions i clàusules relacionades amb l’entrada al recinte.
– També és rellevant fixar-se amb la Protecció de Dades, ja que en alguns casos s’està autoritzant que les dades personals siguin cedides a altres empreses inclòs a rebre informació de serveis i productes.
– Cal que hi apareixi la direcció per a que l’usuari pugui exercir el dret a la informació, rectificació o anul·lació previst a la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
– Si es tracta d’un menor, se li ha de requerir l’autorització dels pares.

Una altra de les qüestions que s’ha de tenir en compte és la publicitat i la promoció de l’esdeveniment. En ocasions, aquestes festes es celebren en recintes o llocs que pel seu prestigi ens donen una certa seguretat, però no s’ha d’oblidar que el responsable de la festa és l’empresa organitzadora i qui presta el servei. Per tant, la publicitat i promoció del lloc on es celebra l’esdeveniment no ha d’induir a error.
A més, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC es vol recordar que en aquestes dates és molt important augmentar el nombre d’inspeccions als establiments que venen aquest tipus d’articles per garantir que tot producte compleixi amb la normativa legal vigent en la matèria.
Donem una sèrie de consells al consumidor:
– Comprar a comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.
– Conservar sempre les […]

X Estudio de Atención al Cliente en telecomunicaciones.

MOVISTAR ENCABEZA LA ATENCIÓN AL CLIENTE CON 6,45 PUNTOS
ORANGE y JAZZTEL, en el umbral del aprobado, y MÁSMÓVIL, a más del 20% de diferencia

MÁSMÓVIL a 36% del líder en atención técnica y ORANGE y JAZZTEL a 23% en atención comercial.

En asistencia técnica R, MÁSMOVIL, ORANGE y JAZZTEL no logran 5 puntos. En la comercial R se queda al borde.

La resolución de incidencias supera las 81 horas de media. TELECABLE y ORANGE se aproximan a los 5 días.

La devolución de llamadas al usuario para cerrar la contratación pueden superar el 400%.

Asignaturas pendientes: mejorar la información, facilitar la accesibilidad al servicio técnico. Evitar la petición de reiteraciones. Atenuar la presión comercial, reduciendo las llamadas al usuario.

Atención en línea, útil si no se restringen los asuntos y los tiempos de respuesta son equilibrados con otros canales.

A continuación, os dejamos el Estudio completo:
– VER ESTUDIO –

Com reclamar les despeses de la hipoteca?

Després de deixar un marge prudencial per veure com esdevenien les primeres demandes judicials presentades referents a les despeses de formalització de la hipoteca, l’equip jurídic de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, vistes les primeres sentències recaigudes sobre el tema, ha decidit obrir la via judicial per a la reclamació dels imports pagats referent a les mateixes despeses.
Per aquest motiu, qui estigui interessat en accedir a la via judicial, una vegada denegada la devolució per part del banc, que es posi en contacte amb nosaltres per les diferents vies de comunicació (adjuntades a baix del missatge).
A continuació us deixem un desglossament de les preguntes més freqüents per accedir a la via judicial:

Com ho farem?

Agruparem les demandes per bancs, en grups de 10 demandes. Ho fem així per tal de que el cost per l’afectat sigui menor.

Quin cost té per l’afectat?

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, al ser una entitat sense ànim de lucre i tenint en compte que s’agruparan les demandes en 10, aplicarà un cost reduït significativament per a poder accedir a aquesta via.
L’afectat haurà d’abonar, únicament, una provisió de fons per tot el procediment.

Qui pot reclamar?

Totes aquelles persones que hagin presentat al banc la corresponent reclamació i els hi hagi estat denegada pel mateix, o la oferta proposada pel banc no ha estat suficient per l’afectat, o si han passat més de dos mesos sense obtenir resposta des de la presentació de la reclamació.

Quina documentació es necessita per accedir a la via judicial?

Préstec hipotecari.
Factures de les despeses.

Factura de Notari.
Factura de Registre de la Propietat.
Actes Jurídics Documentats.
Factura de Gestoria.
Factura de Taxació.

Reclamació presentada al banc.
Resposta negativa […]

Resultats de l'”Enquesta sobre les vacances”.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem presentar els resultats obtinguts dins de l’ ’Enquesta sobre les vacances’, duta a terme a 120 persones, de les quals el 100% van ser respostes via plana web.
D’aquesta manera, volíem determinar les característiques en la programació de les vacances de les persones consumidores.
Així doncs, al següent link podeu veure els valors de cada qüestió plantejada:
 – Resultats Enquesta sobre les vacances -.
Esperem que sigui del vostre interès.

Què fer si em cancel·len el vol? Ryanair i Monarch

Monarch la companyia aèria ha deixat d’operar des del passat dilluns dia 02 d’Octubre de 2017 com a conseqüència ha cancel·lat tots els vols que tenia programats, aquests fets afecten a un gran nombre passatgers que es trobaven a l’aeroport de Barcelona.
Les autoritats del Regne Unit han actuat d’urgència i han repatriat als afectats durant el dilluns, però moltes reserves han quedat sense efecte y per tant s’han cancel·lat els vols.
Davant l’allau de cancel·lacions per part de vàries companyies us exposem els drets que tenim com a consumidors.
DRETS EN LA CANCEL·LACIÓ DEL VOL

Els drets dels passatgers afectats per la cancel·lació del seu vol són:

– Dret al reemborsament o transport alternatiu –

Els passatgers podran elegir entre les 3 opcions següents:

Reemborsament en set dies del cost íntegre del bitllet en el preu a què el van comprar

conducció fins a la destinació final, en condicions de transport comparables, tan aviatcom sigui possible, o bé

conducció fins a la destinació final, en condicions de transport comparables, en una data posterior que convingui al passatger, en funció del seients disponibles.

Si el vol ofert per la companyia comprèn un aeroport diferent d’aquell pel qual es va fer la reserva, en el cas de ciutats o regions on hi hagi diversos aeroports, el transportista s’ha de fer càrrec de les despeses del transport del passatger des d’aquest segon aeroport, bé fins a l’aeroport per al qual es va fer la reserva, bé fins a un altre lloc proper convingut amb el passatger.
– Dret d’atenció –
El transportista aeri ha d’oferir gratuïtament als passatgers afectats per la cancel·lació menjar i refrescos suficients, en funció del temps d’espera, així com 2 trucades telefòniques. Si el transport alternatiu és, com a mínim, l’endemà de la sortida programada del vol cancel·lat, […]

Firma per millorar la seguretat contra el foc als edificis.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, ens adherim a la campanya #EUCanBeFireSafe.
Arran de l’incendi de la Grenfell Tower de Londres, el Parlament Europeu tractarà per primera vegada la seguretat contra incendis als edificis.
És per això que, des de la UCC, volem que es revisin i es proposin noves mesures per adequar els edificis amb els materials més adients de cara a evitar riscos d’incendi, augmentant així, el nivell de seguretat actual.
Per aquest motiu, si estàs interessat en contribuir a la causa, pots firmar la petició des del següent link:
– https://secure.avaaz.org/en/petition/The_EU_institutons_EUCanBeFireSafe?cyMnlmb
Es tracta d’una recollida de firmes des de la plataforma Avaaz (similar a Chance.org).
Firma i si ho creus convenient, fes-ho arribar als teus contactes per a que es sumint a la campanya.

Resultats de l”Enquesta sobre el peix’.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem presentar els resultats obtinguts dins de l’ ’Enquesta sobre el peix’, duta a terme a 118 persones, de les quals el 100% van ser respostes via plana web.
D’aquesta manera, volíem determinar el grau de coneixement de les persones consumidores sobre la venta del peix.
Així doncs, al següent link podeu veure els valors de cada qüestió plantejada:
 – Resultats Enquesta sobre el peix -.
Esperem que sigui del vostre interès.

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC avisa de les despeses de la tornada a l’escola

– Enguany suposen un increment del 9% de mitjana –
Després de carregar les piles a les vacances, com cada any ens trobem amb el mal de cap de la tornada a l’escola. Ja no perquè els nostres fills comencin el curs, sinó per la despesa que comporta. Cal comptar amb tot sense que s’escapi cap detall: material escolar, llibres, uniforme, menjador, transport, activitats extraescolars, i acollida matinal, entre altres.

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC dóna una sèrie de recomanacions per afrontar la tornada a l’escola, ja que sempre podem estalviar per un costat o altre.
Prendrem com a exemple una família en que els pares poden dur el fill a l’escola i aquest va a dinar a casa, sense fer cap activitat extraescolar.

 

PÚBLIC

CONCERTAT

PRIVAT

Material escolar amb llibres

315,50

518,85

748,70

Uniforme amb xandall

59

152,70

243,20

TOTAL

374,50 €

671,55 €

991,90 €

Observant el gràfic, la principal dada que s’observa i que no sorprèn, és el cost del material escolar. És així, perquè sempre ha estat la despesa més gran a realitzar i la que més controvèrsia crea degut al debat de que l’educació ha de ser gratuïta tal i com figura a la Constitució.
A continuació, i tan sols als centres concertats i privats, cal pagar l’uniforme i el xandall. El valor de 50€ al centre públic fa referència només al xandall ja que l’uniforme no és necessari.
Fins aquí, i de manera obligatòria, són conceptes que gairebé al 100% s’han d’assumir al centre públic, concertat i privat, sumant 374,50€, 671,55€ i 991,90€ respectivament.
Si posem pel cas que es tracta d’una família que, a més, ha d’utilitzar els serveis de:

Acollida matinal.
Menjador i transport.
Extraescolars.

Podem veure en el gràfic següent com es disparen els valors.

 

PÚBLIC
CONCERTAT
PRIVAT

Material escolar amb llibres

315.50

518,85

748,70

Uniforme amb xandall

59

152,70

243,20

Acollida matinal

42

47

54

Menjador i transport

207,55

272,50

351,25

Extraescolars*

25

75

190

TOTAL
649,05 €
1.066,05 €

1587,15 €

Tot i ser un […]