Amazon PrimeDay ofereix milers d’ofertes.

Avui a partir de les 18h, AMAZON celebra el PrimeDay. És el dia en que el portal de comerç electrònic ofereix més ofertes en tot l’any. Es celebra a 13 països diferents, entre els quals es troba Espanya. Ho farà en 2 modalitats:

FLASH – de 18h a 23:59h, durant 8 hores.

Al afegir un producte al carret de la compra, es disposarà de 15 minuts per tancar la comprar.
Si el producte s’esgota, hi haurà la possibilitat d’afegir-se a una llista d’espera.

DAILY – al llarg de tota la jornada.

El requisit imprescindible per a poder accedir a les ofertes del PrimeDay és ser usuari d’AMAZON PRIME. Aquesta és la modalitat que permet tenir avantatges en major rapidesa i menor cost en els enviaments a domicili dels productes comprats a la plataforma.
En cas d’estar interessat en algun producte, també hi ha la opció d’activar el seguiment, per si hi ha modificacions en el producte com pot ser el preu o promocions 2X1.

Tot i les suculentes ofertes i descomptes que ens poden arribar a les nostres retines, hem de tenir en compte una sèrie de recomanacions per a vigilar que la nostra compra no es tradueixi en un engany.
1. Verificar que la pàgina web on es compri sigui segura i tingui la identitat i l’adreça de l’empresa venedora (https).
2. Identificar les característiques del producte, el preu i el cost del transport, la forma de pagament i la modalitat de lliurament.
3. Abans de finalitzar el procediment de la compra, vigilar que no hi hagi opcions marcades que puguin encarir la compra del producte (ex: enviament exprés).
4. Comprovar que el venedor ens enviï la confirmació de la compra amb la referència de la transacció i conservar el […]

Sentència a favor de Cauce contra Iberdrola.

Els nostres companys d’Euskadi, que també pertanyen a CAUCE com la UCC, ens fan arribar la següent nota de premsa, referent a una sentència dictaminada a favor, després d’interposar una acció de cessació davant Iberdrola.
“EL JUZGADO MERCANTIL Nº 1 DE VITORIA-GASTEIZ DA LA RAZÓN A LA UNIÓN DE CONSUMIDORES DE EUSKADI-CAUCE, TRAS INTERPONER UNA ACCIÓN DE CESASIÓN ANTE IBERDROLA
Iberdrola deberá suprimir una cláusula «abusiva» de sus contratos eléctricos
Se mantenía un servicio accesorio si el cliente no lo daba de baja expresamente.
Un juzgado de Vitoria ha condenado a Iberdrola a suprimir de sus contratos de suministro eléctrico una cláusula “abusiva” porque “limita y obstaculiza derechos del consumidor” y genera “un importante desequilibrio entre derechos y obligaciones”.
En concreto la magistrada del Juzgado de lo Mercantil número 1 de Vitoria ha ordenado eliminar una cláusula por la que se mantenía un servicio “accesorio” de atención técnica aunque se decidiera contratar el suministro a otra compañía, si el cliente no lo indicaba de manera expresa.
En la sentencia, dictada tras una denuncia de la Unión de Consumidores de Euskadi-CAUCE se explica que en el “contrato de adhesión” que ofrece Iberdrola para contratar el suministro eléctrico existe la posibilidad de adherirse a un servicio “adicional” marcando una equis en la casilla.
Obstáculos para darse de baja
Si el consumidor decide cambiar de compañía “tiene que emitir dos declaraciones de voluntad independientes, separadas y diferenciadas”, una para darse de baja en el suministro y otra para anular “los servicios accesorios o complementarios”.
Esto “implica un procedimiento distinto del empleado para la activación del servicio”, ya que “a la hora de activarlo, se vincula a un suministro de electricidad o gas natural, pero al suspenderlo Iberdrola “solo va a entender que se quiere desvincular en parte de las prestaciones contratadas”.
La jueza […]

COMUNICAT PELS AFECTATS DE LA VENTA DEL BANC POPULAR

Davant dels esdeveniments succeïts el 7 de juny del 2017, com a conseqüència de la venda del Banc Popular al Banc de Santander pel preu simbòlic d’un euro, les seves accions han passat a un valor cero, amb el perjudici que ha suposat a milers de petits inversors i estalviadors.
Es fa necessari des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC, prendre una posició activa en defensa dels nostres associats que s’hagin vist perjudicats per aquesta mesura, iniciada des del Banc Central Europeu, davant la passivitat de les nostres autoritats monetàries i financeres per no adonar-se de que el Banc Popular no podia fer front en temps i forma als seus deutes, els quals l’abocaven a una fallida imminent.
Es paradoxal i no per això nou que tant la CNMV com el Banc d’Espanya, fessin una deixadesa total de les seves funcions i comeses com a garants del bon funcionament del sector financer al nostre país, que per omissió no van comprovar ni verificar la realitat de la informació financera del propi banc ni del fullet d’ampliació de capital per valor de 2.500 milions d’euros que va servir d’esquer a un frau que adquireix tints de tragèdia pels que van confiar en l’entitat esmentada.
Per tot això, en els pròxims dies estarem pendents a la resposta que pugui donar el Banc Santander –com a part beneficiada en aquest despropòsit- als milers de perjudicats d’aquesta irregular ampliació i actuarem en conseqüència en els diferents fronts civil, penal i administratiu davant els agents que han intervingut i propiciat un frau d’imprevisibles conseqüències.

Recomanacions per St. Joan – Gaudeix amb seny!

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC hem trobat convenient fer difusió d’uns consells pràctics per a poder disfrutar de la nit més llarga de l’any. Hem el·laborat un tríptic explicant l’origen de la celebració de la revetlla de Sant Joan, juntament amb uns consells per a tenir una revetlla segura i evitar perills innecessaris.
A continuació, us adjuntem el tríptic en format PDF:
– FULLETÓ ST. JOAN –

Esperem que us sigui d’utilitat i gaudiu d’una revetlla envoltats dels vostres familiars, amics i coneguts.

Acaba el Roaming a tota la UE.

Els usuaris ja no han de pagar recàrrec per trucar, navegar o enviar missatges des d’un altre país del continent.
Escolta la intervenció a la Cope: Acaba el Roaming
A partir d’aquest dijous 15 de juny, els usuaris de mòbils no hauran d’afrontar cap tipus de recàrrec per itinerància si es troben a la Unió Europea. Final del temut Roaming. Trucar, navegar per internet o enviar missatges tindrà el mateix cost des de qualsevol part del continent.
Què suposa el roaming?
Les operadores cobraven un recàrrec als ciutadans europeus que deien, enviaven missatges o navegaven per internet a través dels seus mòbils quan viatjaven a altres països, el que feia que aquests haguessin de contractar un pla diferent durant el temps en què estiguessin allà. En moltes ocasions, la factura es disparava sense que l’usuari tan sols sabés que estava generant costos.
A qui afecta?
La nova mesura beneficia als que viatgin dins de la UE, tant per motius de treball com de vacances. El nou panorama es coneix com ‘Roam like at home’, itinerància com a casa. Engloba als consumidors que, de manera recurrent, passen un temps considerable en un estat de la Unió on estudien, treballen o s’han jubilat.
Quan es moguin, es pren com a base el servei contractat en el seu país de residència o amb el que la persona tingui un “vincle estable”. Es pagarà el mateix s’estigui on s’estigui. Però per evitar la picaresca, es controlarà que no es tingui contractada una tarifa d’un país en el qual no es visqui, aprofitant que pot ser més barata.
Els operadors tenen el dret a demanar als seus clients proves que resideixen al país on han contractat el servei o que els seus vincles són estables amb ell, […]

EL ACUERDO DE DEVOLUCIÓN DE LAS CLÁUSULAS SUELO NO FAVORECÍA A LAS PERSONAS CONSUMIDORAS

El tiempo ha dado la razón a las Asociaciones de Consumidores que junto a Jueces y Abogados piden más recursos al Gobierno Central
Barcelona, a 12 de junio de 2.017.- CAUCE, la Confederación de Asociaciones de Usuarios y Consumidores en la que está integrada la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC, consideró insuficiente el Decreto-Ley que aprobó la devolución a los consumidores del dinero cobrado de más por las cláusulas suelo de sus hipotecas. Desde esta asociación, se reclamó una posición más proteccionista al consumidor, sobre todo teniendo en cuenta el desequilibrio de fuerza entre ambas partes.
El tiempo ha demostrado que el mecanismo de compensación carece de puntos fundamentales de protección al consumidor para que este procedimiento extrajudicial se desarrolle con todas las garantías para el ciudadano, que es la parte más débil, una vez más, en este conflicto. En este sentido, CAUCE ya solicitó que el proceso de devolución de las cantidades cobradas indebidamente por cláusula suelo a los consumidores debía de ser automático, estando obligadas las entidades bancarias a amortizar o ingresar el dinero cobrado de más al ciudadano, en un plazo de dos meses.

Además, también se reclamó la necesidad de que el Banco de España pusiera a disposición de los ciudadanos una herramienta de cálculo que le permitiera comprobar, de forma oficial, si el importe ingresado por su entidad bancaria por la cláusula suelo es el correcto.
Transcurrido varios meses desde la aprobación del Decreto-Ley muchos reclamantes siguen sin respuesta satisfactoria por parte de su entidad bancaria por lo que la solución será acudir a la vía judicial, que es lo que desde un principio las asociaciones de consumidores pretendían evitar, ya que va a suponer una vez más el colapso de […]

Recomanacions pel Summer Day o eDay

Avui dia 12 de juny, algunes empreses amb venta on-line fan descomptes de fins el 80% en el seus productes. Abans era conegut com a eDay i aquest any se li ha donat el nom de SummerDay. També és una tradició que ve des dels EEUU, similar al BlackFriday, però aquesta vegada es celebra abans de l’estiu i tan sols a comerços amb venta electrònica. La varietat de productes va des de moda, passant per tecnologia, cosmètica i perfumeria, i arribant com no, a l’oci.

Tot i les suculentes ofertes i descomptes que ens poden arribar a les nostres retines, hem de tenir en compte una sèrie de recomanacions per a vigilar que la nostra compra no es tradueixi en un engany.
1. Verificar que la pàgina web on es compri sigui segura i tingui la identitat i l’adreça de l’empresa venedora (https).
2. Identificar les característiques del producte, el preu i el cost del transport, la forma de pagament i la modalitat de lliurament.
3. Abans de finalitzar el procediment de la compra, vigilar que no hi hagi opcions marcades que puguin encarir la compra del producte (ex: enviament exprés).
4. Comprovar que el venedor ens enviï la confirmació de la compra amb la referència de la transacció i conservar el missatge.
5. Així, si us trobeu amb alguna incidència, podreu reclamar amb més fermesa. A més, si rebeu notificació de l’error, guardeu-ho.
6. Us han de lliurar el producte dins dels 30 dies següents a la compra, exceptuant quan a l’oferta s’hi indiqui un altre termini.
7. Disposar d’un període mínim de 14 dies per retornar la vostra compra, exceptuant els productes personalitzats, que no es puguin reutilitzar per raons d’higiene, etc.
8. Llegir la informació sobre la política de canvis i devolucions […]

Espanya, Itàlia i Grècia, els països de la UE on creix més l’obesitat infantil

Experts en nutrició alerten dels perills que comporta el progressiu abandonament de la Dieta Mediterrània i denuncien la desinformació i manipulació que pateixen els consumidors sobre els hàbits saludables.

Reclamen la intervenció de l’administració per frenar la creixent moda de divulgar falsos mites sobre suposats beneficis o perjudicis de determinats aliments de consum com la llet o el gluten.

Barcelona, 5 de juny de 2017.- Espanya, Itàlia i Grècia, tres dels principals referents de la Dieta Mediterrània, han passat a la cua dels hàbits de consum saludable i s’han convertit en els països de la Unió Europea on creix més l’obesitat infantil. Així ho han posat de manifest a Barcelona un grup d’experts en nutrició que han participat en una taula rodona organitzada per la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) amb el suport de l’Agència Catalana del Consum, la Diputació de Barcelona i Mercadona.
A Catalunya, el 50% de la població adulta té problemes d’excés de pes i, a escala global, l’obesitat avui ja supera la mal nutrició i té una incidència més acusada en la població més vulnerable i amb menys poder econòmic i formació cultural. Són dades aportades per Carmen Vidal, catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona i presidenta de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, que adverteix que l’excés de pes és tan o més perjudicial que el tabac i, per tant, un factor de risc per contraure malalties cardiovasculars o càncer. “Aquesta tendència pot capgirar el ritme de l’evolució del planeta perquè les noves generacions cada cop tenen menys expectatives de vida. No existeixen fórmules miraculoses per evitar l’excés de pes: la clau és reduir la ingesta calòrica i menjar menys quantitat”, assenyala la catedràtica catalana, que […]

3a Jornada: Alimentació i Nutrició

El passat divendres dia 26 de maig, es va dur a terme la 3a Jornada del Cicle de Conferències d’Alimentació i Salut Responsable. Aquesta jornada portava com a títol: ‘Alimentació i Nutrició’.
La participació de representants del sector va permetre que ens expliquessin falsos mites alimentaris i nutritius, que ens parlessin sobre els problemes d’obesitat i malnutrició i, finalment, ens van exposar la importància de l’etiquetatge com a base de la informació pel consumidor.
Els assistents van poder gaudir de debats interessants amb postures a favor i en contra d’aquests temes, amb opinions molt variades.
Per això, us esperem a la propera Jornada que tractarà sobre ‘Innovació en l’Alimentació’ i que es durà a terme el dia 28 juliol.
En uns dies us adjuntarem algunes fotos de la 3a Jornada!

COMUNICAT sobre les ‘zones de degustació’.

Amb motiu de la tramitació parlamentària del Projecte de Llei del Comerç, Serveis i Fires, la Unió de Consumidors de Catalunya manifesta, amb relació a l’article 11 de l’esmentat projecte que regula les anomenades “zones de degustació”, el següent:

Que la degustació, si atenem a la conceptualització que es desprèn del text del projecte de llei, coincideix amb l’activitat de restauració sense que sigui possible establir diferències entre una i altra. En aquest sentit, i ateses les enormes similituds, és qüestionable l’oportunitat que el Parlament de Catalunya aprovi una norma que promou la confusió entre les diferents activitats econòmiques.
L’article 121-2 del Codi de consum de Catalunya incorpora el dret a la protecció de la salut i a la seguretat. A més, l’article 122-7 disposa que:

“Els transports col·lectius, les instal·lacions, els locals i els espais d’ús públic han de complir les condicions exigibles que en garanteixin la seguretat, la salubritat i l’accessibilitat”.
Quant als locals d’ús públic (també anomenats de concurrència pública), les condicions exigibles en matèria de seguretat es troben determinades a les ordenances municipals corresponents que, amb caràcter general, subjecten l’exercici de l’activitat al compliment d’un conjunt de requisits que garanteixen en tot moment la seguretat de les persones que es troben a l’interior d’aquests locals d’ús públic. Per això, és habitual que s’exigeixi l’obtenció d’una llicència.
Des de l’òptica de les persones consumidores, l’existència d’aquesta llicència suposa una garantia del seu dret a la seguretat (entesa aquí com a seguretat física): implica que l’establiment en qüestió ha superat amb èxit els controls i anàlisis previs corresponents.

El projecte de llei considera “a tots els efectes activitat comercial” les zones de degustació. Els comerços amb degustació, per tant, no es troben obligats a complir […]